12 Kasım 2012 Pazartesi

Zayıflamak istiyorum ama nasıl biryol izlemeliyim



Zayıflamak istiyorum ama nasıl biryol izlemeliyim

Acil kilo vermek istiyorum ama nereden başlamalıyım? Kilo verirken sağlığımı da korumalıyım  sağlığıma da önem vererek zayıflama yöntemleri neler diyenler bu yazıyı dikkatlice okumanızda faydalar var.
Zayıflama için en önemli faktörlerden biri düşük karbonhidratlı besinler tüketilmelidir. Ayrıca 3 beyaz şeker, tuz ve un üçlüsünden mümkün oldukça uzak durulmasın fayda vardır. Bu üçlü hayatımızda ne kadar az yer kaplarsa zayıflama hedeflerimiz o kadar yüksek olur.
Prof. Dr. Metin Öz ata kitabında söyle bir ibare bulunur. “Yapılan bilimsel araştırmalar ‘da karbonhidratlar dan fakir bir diyet ‘in, 6 ay içinde içinde ortalama 9.5 kg zayıflattığını göstermiştir, diyor. Günlük diyette karbonhidrat oranının yüzde 30-35′e indirilmesi, kilo verme açısından çok fayda sağlamaktadır. Karbonhidratı çok fazla düşürmek ise sağlık açısından büyük zararlara yol açabilir.
BOL BOL SU İÇİLMEK GEREKLİ
Lifli besinleri tüketmeye başlayınca susama ihtiyacı da fazlasıyla artacaktır. Çok fazla su içmenizde fayda vardır. Su içmekten korkmayın karnınız doyana kadar su tüketimi yapınız. Vücudun günlük ortalama 61-72 gram proteine ihtiyacı vardır. 900-1300 kalorilik bir diyette günlük protein alımı ideal vücut ağırlığının her kilosu için en azından 1 gr olabilir. Bu nedenle zayıflama evresinde ızgara ve haşlama beyaz et (tavuk eti, balık) yemeyi ihmal etmemeliyiz. Bu yemeğin yanında bol salata yemek oldukça fayda sağlayacaktır.
ŞEKER YÜKÜ DÜŞÜK BESİN TÜKETİLMESİ GEREKİYOR
Fazla şeker yüklü gıdalar yerine düşük şeker yüklü karbonhidratlar tercih edilmesinde faydalar var. Glisemik indeksi (şeker yükü), yüksek besinler (rafine edilmiş şekerler, fanta, asitli içecekler, nişastalı yiyecekler, çikolata, baklava, börek, reçel, kola, bal, havuç, patates) kan şekerini çok hızlı yükseltir ve bu nedenle kilo yapmasını hızlandırır. Şeker yükü düşük besinler (yulaf, kuru baklagiller, kepek ekmeği, tam buğday ekmeği), kan şekerini ağır ağır ve daha düşük yükseltir. Bu tür besinler ise zayıflamak için çok ideal ve oldukça faydalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder