14 Kasım 2012 Çarşamba

Zayıflamada önerilen yöntem fx15


Fx15 yağ yakıcı sayesinde oldukça kolay bir şekilde zayıflayabilmek mümkündür. New fx15 zayıflama hapını kullanan kişiler zayıflamak konusunda istedikleri sonucu elde etmektedir.

Fx15 zayıflama hapı zayıflamak için oldukça doğru bir üründür. Sizlerde new fx15 hhs ürününü kullandığınızda çok kolay bir şekilde zayıflayabileceksiniz. Fx15 yurtdışı siparişi verebilmeniz de mümkündür. Fx15 zayıflama hapını fazla kilo sahibi kişiler büyük bir memnuniyetle kullanmaktadır. Sizlerde bu ürünü kullanırken memnun kalacak ve fazla kilolarınızdan kurtulacaksınız.

Eğer zayıflama amacında tercihiniz fx15 zayıflama hapı ise size fxpluszayiflama.us sitesini tavsiye ediyoruz. Bu siteden hızlı ve güvenli bir şekilde sipariş verebilmeniz mümkündür.

12 Kasım 2012 Pazartesi

Zayıflamak istiyorum ama nasıl biryol izlemeliyim



Zayıflamak istiyorum ama nasıl biryol izlemeliyim

Acil kilo vermek istiyorum ama nereden başlamalıyım? Kilo verirken sağlığımı da korumalıyım  sağlığıma da önem vererek zayıflama yöntemleri neler diyenler bu yazıyı dikkatlice okumanızda faydalar var.
Zayıflama için en önemli faktörlerden biri düşük karbonhidratlı besinler tüketilmelidir. Ayrıca 3 beyaz şeker, tuz ve un üçlüsünden mümkün oldukça uzak durulmasın fayda vardır. Bu üçlü hayatımızda ne kadar az yer kaplarsa zayıflama hedeflerimiz o kadar yüksek olur.
Prof. Dr. Metin Öz ata kitabında söyle bir ibare bulunur. “Yapılan bilimsel araştırmalar ‘da karbonhidratlar dan fakir bir diyet ‘in, 6 ay içinde içinde ortalama 9.5 kg zayıflattığını göstermiştir, diyor. Günlük diyette karbonhidrat oranının yüzde 30-35′e indirilmesi, kilo verme açısından çok fayda sağlamaktadır. Karbonhidratı çok fazla düşürmek ise sağlık açısından büyük zararlara yol açabilir.
BOL BOL SU İÇİLMEK GEREKLİ
Lifli besinleri tüketmeye başlayınca susama ihtiyacı da fazlasıyla artacaktır. Çok fazla su içmenizde fayda vardır. Su içmekten korkmayın karnınız doyana kadar su tüketimi yapınız. Vücudun günlük ortalama 61-72 gram proteine ihtiyacı vardır. 900-1300 kalorilik bir diyette günlük protein alımı ideal vücut ağırlığının her kilosu için en azından 1 gr olabilir. Bu nedenle zayıflama evresinde ızgara ve haşlama beyaz et (tavuk eti, balık) yemeyi ihmal etmemeliyiz. Bu yemeğin yanında bol salata yemek oldukça fayda sağlayacaktır.
ŞEKER YÜKÜ DÜŞÜK BESİN TÜKETİLMESİ GEREKİYOR
Fazla şeker yüklü gıdalar yerine düşük şeker yüklü karbonhidratlar tercih edilmesinde faydalar var. Glisemik indeksi (şeker yükü), yüksek besinler (rafine edilmiş şekerler, fanta, asitli içecekler, nişastalı yiyecekler, çikolata, baklava, börek, reçel, kola, bal, havuç, patates) kan şekerini çok hızlı yükseltir ve bu nedenle kilo yapmasını hızlandırır. Şeker yükü düşük besinler (yulaf, kuru baklagiller, kepek ekmeği, tam buğday ekmeği), kan şekerini ağır ağır ve daha düşük yükseltir. Bu tür besinler ise zayıflamak için çok ideal ve oldukça faydalıdır.

5 Kasım 2012 Pazartesi

Bölgesel zayıflama nasıl olur ?

Bölgesel zayıflama nasıl olur ?



diyet 150x150 Bölgesel zayıflama nasıl olur ?
Bölgesel zayıflama yöntemini bilmeyen ve hemen hemen uygulamayan bayan çok nadirdir. Lakin bölgesel zayıflama yöntemlerinin çoğu başarısısız sonuçlar ortaya çıkarır. Bizse bu yazımızla beraber sizlerle En iyi şekilde Bölgesel zayıflama nasıl gerçekleşir bahsedeceğiz..
Sevgili Melek’lerim, işte size en iyi bölgesel zayıflama yöntemleri…
En iyi bölgesel zayıflama yöntemleri
Liposuction
Vücudunuzda belli bölgelerde biriken ve ne akdar zayıflasanızda bir türlü yok olmayan yağlarınızı vakum metodu ile ve çok ince metal çucuklar yardımıyla çekilmesi işlemine liposuction bölgesel zayıflama yöntemi deniyor. liposuction ile amaçlanan vücudunuzda orantılı bir form görünümü sağlamak. Yatarak veya ayakta uygulanabile liposuction ile bölgesel zayıflama sistemi uygulandığı böledeki yağ hücrelerini azaltarak ilerde kilo alsanız bile bu bölgelerde tekrar bir yağlanma olmuyor. Liposuction ile bölgesel yağlarınızdan kurtulmak istiyorsanız, uygulama sonrası 2-3 hafta kadar ödem ve morluklara dayanmanız ve yine 2-3 hafta kadar korse giymeniz gerekiyor.
Mezoterapi
gerek bölgesel zayıflama için, gerek selülit tedavileri için kullanılan bir yöntem olan mezoterapi yöntemiyle derinizin altına bileşen bileşenlerden elde edilen bir karışım, yağı eriten ve dolaşım sistemini düzenlemek üzere ince iğneler aracılığı ile enjekte ediliyor. Bu karışım sayesinde sıkışmış yağ hücreleri rahatlatarak tekrar kullanılabilir hale getiriyor.seans süreleri 10 dakika süren mezoterapi liposuction gibi cerrahi bir işlem değildir. Deri altına enjekte edilen karışım çeşitli vitaminler ve antioksidan içerdiği için cildiniz üzerinde gençleşme etkisi gösterir. Liposuctiona göre tek bir dezavantajı vardır, ilerde kilo almaya başlanırsa mezoterapi yapılan bölgelerdeki yağ hücreleri ortadan kaldırılmadığı için o bölgelerde yağ birikimi tekrar oluşabiliyor.
Lipoliz
Yağ hücrelerinin bütünüyle deforme edilmesiyle ortadan kaldırılarak veya yağ içeriğinin dışarıya çıkartılması ile yapılan zayıflama yöntemidir. İlaç eritme yöntemi ile yapılan lipoliz ile zayıflamak istediğiniz bölgedeki yağı belli bir oranda eriterek metabolizmaya dâhil ediliyor. İçeriğinde soya bulunan ilaçlar minik iğneler vasıtasıyla vücuda enjekte ediliyor ve yağların daha hızlı yakılmasını sağlıyor. Lipoliz yöntemi ile bölgesel zayıflama taleplerinize birkaç dakikada üstelikte hiç acı çekmeden kavuşabilirsiniz. Hafifi kaşıntı, morarma olabilir ancak 2 gün içinde geçecektir telaş etmeyin.
Karboksiterapi
Deri altına özel cihazlar vasıtasıyla saf karbondioksit gazı veriliyor ve dolaşımın hızlanması sağlanıyor. Cerrahi bir yöntem olmayan karboksiterapi hızlı ve etkili bir bölgesel zayıflama yöntemi olmasının yanında aynı zamanda cilt çatlarına da iyi geliyor.
Ultrashape
Ultrashape, bölgesel zayıflama taleplerinde yağ hücrelerini ultrason teknolojisi ile ameliyatsız parçalıyor. İğnesiz bir tedavi yöntemi olan ve ses dalgaları ile deri altına ulaşıyor ve yağ hücrelerin, parçalıyor. Uygulama ortalama 1 saat sürüyor 4 seans da bölgesel zayıflama derdiniz bitmiş oluyor.
Radyofrekans
Isı uygulanarak yapılan bir zayıflama yöntemidir. Radyo dalgaları ile vücuttaki su molekülleri ve iyonları harekete geçiriyor ve bu hareketlenme sonucunda enerji açığa çıkararak vücudu ısıtıyor ve bu şekilde yağları eritmeye başlıyor. Bir seans süresi 20 dakika sürüyor ve 8 seans da bölgesel yağlanmalardan kurtulmuş oluyorsunuz.

Protein Diyeti

Protein Diyeti


2 Protein Diyeti


Kalkar kalkmaz bir bardak su,hemen peşine yarım bardak su.
Şekersiz çay,ya da tatlandırıcılı çay
bir dilim yagsız peynir
bir adet yumurta
bir dilim ekmek
2 saat sonra
5 tane kuru kayısı (siyah gül kurusu) bir bardak içecek şekersiz
öğlen
bir bardak diyet cola
bir bardak su
bir porsiyon (et ya da tavuk yemeği suyundan yemeğin )
domates salatası bir tabak
ekmek bir dilim
2 saat sonra
mümkünse yeşil çay (yedi otlu çay)
içemiyorsanız normal çayınızı keyifle içiniz. şekersiz ya da tatlandırıcılı)
diyet bisküvi ,yoksa yulaflı ya da kepekli bisküvi
akşam
kesinlikle et yemeği(ızgara olabilir normal yemek ise suyuna dokunmayın.)
yeşil salata
bir bardak su
bir tabak çorba
bir dilim ekmek
iki saat sonra
en geç  21 :00
bir bardak süt bol tarçınlı olmalıdır.
iki porsiyon mesvim meyvesi

3 Günde Zayıflama yöntemleri

3 Günde Zayıflama


21 3 Günde Zayıflama


Sabah Kalkınca
2 su bardağı ılık su
Kahvaltı
Şekersiz Çay
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peynir
Salata ( Yağsız )
1 ince dilim ekmek ( Kepekli )
Saat 10:30-11:30
1 Elma
½ Kase Kaymaksız Yoğurt
Öğlen Yemeği
½ susuz sebze yemeği
50 gr.(1 küçük parça) beyaz et
Yağsız Salata
1 Meyve (Elma-Portakal)
İkindi
2-3 adet kraker
Akşam Yemeği
1 Kase Çorba
½ porsiyon susuz sebze
Yağsız Salata
1 Meyve
Gece
1 Su Bardağı kaymaksız yoğurt yada şekersiz süt
1 meyv

3 Günde 7 Kilo zayıflama

3 Günde 7 Kilo zayıflama

31 3 Günde 7 Kilo

1. Gün 
Kahvaltı
Şekersiz bir bardak meyve suyu, bir ince dilim light ekmek, 40 gram peynir domates ve salatalık
Öğle
50 gram light ekmek, tavuk söğüş, bir bardak ayran, bir tabak az yağlı salata
Akşam
Bir kase mercimek çorba, 180 gram ızgara köfte, üç yemek kaşığı light yoğurt ve salata
2. Gün
Kahvaltı
Şeker çay, bir adet yumurta, iki ince dilim light ekmek, beş adet zeytin, domates ve yeşil biber
Öğle
Bir adet sosisli sandviç (ketçap ve mayonesiz), 200 gram portakal, bir tabak yağsız salata
Akşam
140 gram kıymayla hazırlanmış ıspanak yemeği, iki yemek kaşığı pilav, 100 gram light yoğurt ve salata
3. gün
Kahvaltı
Şekersiz ıhlamur, bir adet yağsız tost, bir elma, domates ve salatalık
Öğle
İki adet hamburger köftesi, üç – dört kızarmış patates, bir tabak az yağlı salata
Akşam
Bir tavuk but (derisiz), bir yemek kaşığı makarna, üç yemek kaşığı zeytinyağlı sebze ve salata
4. gün
Kahvaltı
Şekersiz bitkisel çay, iki yumurtayla omlet, bir dilim light ekmek, domates ve  salata
Öğle
Yarım pizza, bir haşlanmış patates, bir bardak ayran ve salata
Akşam
İki adet kabak dolma, iki kibrit kutusu peynirli börek, bir çay bardağı yoğurt ve salata
5.gün
Kahvaltı
Şekersiz çay, iki sosis ızgara, bir dilim light ekmek, domates ve salat
Öğle
140 gram dil füme veya dana jambon, bir tabak yağsız salata
Akşam
210 gram karışık ızgara ve salata
6. gün
Kahvaltı
Şekersiz limonata, kaşarlı omlet (yağsız), 25 gram kepek ekmeği ve salat
Öğle
100 gram beyaz peynir, bir portakal ve salata
Akşam
Balık serbest, bir kibrit kutusu helva
7. gün
Kahvaltı
Şekersiz çay, 20 gram kaşar peyniri, 40 gram light ekmek, bir domates ve salata
Öğle
300 gram yoğurt, 200 gram karnıbahar haşlama, bir dilim light ekmek ve  salata
Akşam
Meyve salatası serbest

Göbek Eriten Diyet

Göbek Eriten Diyet
MLS, bölgesel yağlardan kurtulmak için geliştirilen en etkili yöntemlerden biri. Birikmiş yağ dokusuna zerk edilen sıvı, 3-6 seans sonunda göbeğinize veya o çıkık kalçalarınıza en az beş yıl için veda etmenizi sağlıyor
Bölgesel yağlanma sadece kadınların değil erkeklerin de kabusu. Genetik ve çevresel faktörler, kilo alıp verme, hamilelik ve hastalık dönemlerinden sonra oluşan bölgesel yağlardan kurtulmak için diyet yapmak, tek başına çözüm olmuyor. Bu amaçla geliştirilen son teknoloji ürünlerinden biri de MLS (Morppo Lipo Sculpture). MLS hakkındaki sorularımızı Oximed Life Güzellik ve Terapi Merkezi’nden Medikal Estetik Doktoru Saliha Güneri yanıtladı.
Bölgesel yağlardan kurtulmak neden bu kadar zor?
Eğer kişinin kilo fazlası varsa, kilo vermekle sorunların bir kısmından kurtulabilir. Ancak sürekli kilo alıp veren ya da fazla miktarda kilo vermiş kişilerde mutlaka sorunlu bölgeler kalacaktır. Ayrıca genetik olarak var olan yağlanmalar kilo vermekle giderilemez. Özellikle kadınlardaki kalça ve basenin aşırı yağlanması çoğunlukla diyete yanıt vermez.
Bu durumda neler yapılabilir?
Öncelikle kişinin sağlık durumunu sorgulayıp, genel muayenesini yapıyoruz, daha sonra eğer gerekiyorsa kilo vermesi için gerekli prosedürü uygulamaya başlıyoruz. Şu anda bir teknoloji harikası olan ameliyatsız liposuction olarak adlandırılan MLS yöntemi ile harika sonuçlar almaktayız.
MLS nasıl bir tedavi?
MLS öncelikle tamamen kişiye özel uygulamalar içeren bir sistemdir. Üç adet makineden oluşan üç basamaklı bir sistem olup yağların tamamen ve kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan ve kişinin ihtiyacı olabilecek tüm uygulamaları içeren bir sistemdir.
Kalıcılık ile ne kastediyorsunuz?
MLS uygulaması yaptığımız hastalarımızda en az beş yıl süre ile aynı bölgeden yağlanma olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
MLS’nin farkı nedir?
Önce analiz cihazı ile kişinin ihtiyacı olan protokol belirlenir. Burada tek kriter kişidir. Dolayısı ile kişiye özel uygulamanın avantajını hem biz uygulayıcı olarak hem de yöntemi uyguladığımız kişi sonuçlar açısından yaşar. Çünkü kilo sorunları nedeni ile bölgesel yağlanma yaşayan kişi ile genetik olarak bu problemi yaşayan kişi ve hatta doğum sonrası bölgesel yağlanması olan arasında ihtiyaç duyulan uygulamalar ve seans sayıları arasında fark olacaktır.
MLS nasıl uygulanıyor?
Sistem, üç basamaklı. Ana uygulama, kalıcı yağ kaybı sağlayan ve  fazlalıkları yok eden enjeksiyondur. Ancak hastanın ihtiyacına göre enjeksiyon öncesi veya enjeksiyon sonrası uygulamalar protokol esnasında tanımlanır. Buna göre ultrasound, elektroterapi, manyetoterapi battaniyesi, elektroterapi battaniyesi, drenaj gibi sistemin diğer parçaları da hastaya uygulanabilir. Enjeksiyon sonrası ise yine hastanın bağ dokusunun özelliklerine ve kas yapısının durumuna bağlı olarak drenaj veya tonus arttırıcı programlardan birkaçı uygulanabilir.
Enjeksiyon nasıl yapılıyor?
MLS enjesiyonlarında herhangi bir ilaç kullanılmaz. Hipoosmoler bir sıvı hazırlanır, çünkü yağ dokusu içine zerk edilen bu düşük yoğunluklu sıvı yağ hücrelerinin içine girerek onların zarlarının tahrip edilmesini sağlar. Aynı zamanda sıvıyı içine alarak şişen yağ hücresi, zarı da zedelendiği için mekanik travmalara karşı da hassas hale gelir. Enjeksiyonun hemen ardından uygulanan ultrasound ile yaratılan ses dalgalarına bağlı mekanik travmayla yağ hücreleri tamamen parçalanır.
Bu uygulama can yakıyor mu?
Hayır kişi herhangi bir şey hissetmez çünkü hazırlanan serum karışımında lokal anestezik mevcuttur. Böylece hiçbir acı duymadan şlem tamamlanabilir. Hiçbir diyete spora ve kişisel çabalara cevap vermeyen genetik yağlanmalarda bile sonuç alınmaktadır.
Kaç seans yapılıyor? Ücreti ne kadar?
Bu tamamen protokolün hastaya vereceği seansa bağlı. Hastaya göre değişiyor, 3- 6 seans arası olabiliyor fakat bu oran daha az yada daha fazla da olabiliyor, tamamen kişinin özelliklerine, analizine bağlı. Fiyat aynı şekilde kişinin gireceği seans sayısına göre değişiyor.

Bebek maması zayıflatır mı ?

Bebek maması zayıflatır mı ?



zayiflama mamasi 150x150 Bebek maması zayıflatır mı ?
Ünlü ingiliz şarkıcı Cheryl Cole, bebek maması ile diyet yaptığını açıkladıktan sonra zayıflamak isteyen kişilerin yeni umut kapısı oldu.
Cheryl Cole günde 14 porsiyon bebek maması yediğini, akşam yemeklerinde az kalorili normal bir gıda tükettiğini söyledi.
Cheryl Cole, bu diyet formülünü uygulayarak istediği vücut ölçülerine sahip olmayı başardığını söyledi. Peki ama bebek maması gerçekten zayıflatır mı ?
Genelde zayıflama mamaları obezlik problemi olan çocuklarda zayıflaması için tercih edilir. Zayıflama mamaları hem besin hemde vitamin bakımından oldukça zengin mamalardır. Yağların erimesi için ve hızlı zayıflamanız için faydalıdır.
Kilo vermek, Zayıflamak ve ideal kilosuna ulaşmak için pek çok insan zayıflama maması adı altında piyasaya sürülen doğal ya da çeşitli kimyasal içerikli zayıflama ilaçlarını kullanmayı tercih ediyorlar.Genellikle her üründe olduğu gibi zayıflama maması reklamlarında pek çok abartılarla piyasada reklamlar yapılmaktadır.Ancak bu türden ilaçlar da olsa mutlaka doktor kontrolünde uygulanmalıdır. Zayıflama maması adı altında satılan ilaçlar düşük kalori içerdikleri için yemek yeme miktarını doğrudan etkileyerek kilo kaybını hedeflemektedirler.Her ne kadar kilo verme, zayıflama ilaçları ile başarılsa da verilen kiloları almadan ideal kiloyu korumak ayrı bir çaba gerektirmektedi

Zayıflama macunu tarifi

Zayıflama macunu tarifi

Karın düzleştirme 150x150 Zayıflama macunu tarifi
Herbalist Şevki Güngör önerdiği doğal zayıflama macunu ile zayıflamanın çok kolay olduğunu iddaa ediyor. Zayıflama macununun şeker hastası olanlarda kullanabiliyor. Zayıflama macunu tarifi :
Malzemeler:
• 1 Tatlı kaşığı Zencefil
• 1 Yemek kaşığı yaban mersini
• 1 Yemek kaşığı funda yaprağı
• 1Yemek kaşığı kantaron
• 1 Yemek kaşığı adaçayı
• 1 Yemek kaşığı sinameki
• 1 Yemek kaşığı kekik
• Nar ekşisi
Uygulama: Bikileri toz haline getirerek karıştırın. İçine macun kıvamına gelene dek nar ekşisi ilave edin. Zayıflama macununu kavanoza koyarak serin bir yerde saklayın. Günde üç öğün yemeklerden 1 saat sonra 1 tatlı kaşığı yiyin.

Diyet Yaparken Sağlığınızdan Olmayın

Diyet Yaparken Sağlığınızdan Olmayın



Son dönemlerde internet siteleri başta olmak üzere pek çok kaynakta diyet reçeteleri kontrolsüz bir şekilde bulunmaktadır. Bu durum bilinçsiz bir şekilde diyet yapmak isteyen insanların zorluk çekmelerine neden olmakta… Uzmanlar, diyet yapmak isteyenleri kesinlikle bir diyetisyenden yardım almaları konusunda uyarmaktalar. Çünkü bu diyet programlarında yer alan ögeler toplumun beslenme alışkanlıklarının dışında yer almaktadır.
diyet112 300x200 Diyet Yaparken Sağlığınızdan Olmayın
Daha çok Avrupa ve Amerika kaynaklı olan bu diyet çizelgeleri oldukça ciddi sorunların oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Diyet yapacağınız zaman sağlığınızdan olmamanız adına bu konuda bir uzmandan yardım almanız oldukça büyük bir önem teşkil etmektedir.
Diyet yapmak için bazı önemli kurallar bulunduğu da unutulmamalıdır. Bu kurallara zamanında uyararak metabolizmanızı yaptığınız diyetin içeriğine uygun şekilde canlı tutabilirsiniz. Örnek olarak son dönemlerde sıklıkla tekrarlanan şok diyetleri pek çok insanın kontrolsüz bir şekilde diyet yapmasına akabilin de ise hızlı bir geri dönüş yaşamasına neden olmuştur.
Bu diyet yöntemlerine de çalışmalarına da özen gösterilmesi sağlığınızı korumanız açısından önem teşkil etmektedir.

Detoks Etkiye Sahip Bitkiler ve Sağlıklı Zayıflama

Detoks Etkiye Sahip Bitkiler ve Sağlıklı Zayıflama

detoks etkili bitkiler 150x150 Detoks Etkiye Sahip Bitkiler ve Sağlıklı Zayıflama
Günümüzde birçok besin maddesinin sağlıklı olduğu ve vücudumuz için herhangi bir sorun teşkil etmediğini düşünürüz. Gerçekte ise durum hiçte öyle değildir. Yediğimiz birçok besinin sağlıklı olduğunu düşünsek de gerçekte vücut için olumsuz etkiler yaratıyor olabilir. Vücudun alerjik tepkileri önemlidir. Tüketmiş olduğunuz besinler vücut tarafından yeterince sindirilemiyorsa kilo alma problemleri ortaya çıkabilir. Diyet yapıyor olabilirsiniz ya da düzenli besleniyor da olabilirsiniz. Eğer vücudunuz herhangi bir besine karşı tepki veriyorsa zayıflamak sizin için hayal olabilir. Yüzyılın en önemli sağlık sorunları arasında yer alan şişmanlık sorunu bugün birçok dünya ülkesinde en çok para harcanan sağlık sorunları içerisinde yer alıyor. Şişmanlık sadece görünüm açısından değil birçok ciddi sorunun başlangıcında da etkili rol oynuyor. Kalp hastalıkları, şeker hastalığı gibi sağlık sorunları temelinde kilo problemlerinin yattığı hastalıklar arasında yer alıyor. Araştırmalar bu gibi vakalarda verilen kiloların çok kısa süre içerisinde geri alındığını söylüyor. Şişmanlara göre zayıf olan kişiler genellikle metabolizması çok hızlı çalışan kişiler olarak bilinirler. Fakat bu düşünce genellikle doğru değildir. Zayıf olan kişiler şişmanlarda olduğu gibi aldıkları kalori miktarını düzenleyerek sağlıklı beslenme alışkanlığına girebilirler.
Bazı bitki türlerinin vücut için düzenleyici etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Kısaca incelemek gerekirse,
Kekik: Kekik içerisinde yer alan yağlar, vücutta sindirimi kolaylaştırıcı etkiye sahiptir.
Yeşil çay: Yeşil çayın halsizlik ve yorgunluk gibi durumlar üzerinde dinlendirici etkisi bulunmaktadır. Birçok araştırmada yeşil çayın fazla kiloların verilmesi ve kalorilerin daha kolay yakılmasında etkili olduğu görülmüştür.
Isırgan otu: Isırgan otu yaprakları, kaynatılarak tüketildiğinde idrar söktürücü etkiye sahiptir.

Hurma Diyeti ile Zayıflama

Hurma Diyeti ile Zayıflama



hurma diyeti 150x150 Hurma Diyeti ile Zayıflama
Hurma içinde barındırdığı birçok vitamin nedeniyle öğünlerde tüketilmesi mutlaka tavsiye edilen bir gıdadır. Özellikle yapılan araştırmalar, hurmanın tok tutma özelliği sayesinde açlık hissini giderdiği ve diyet yapan kişilere önemli bir yardımcı olduğunu gösteriyor. Araştırmaların bir diğer dikkat çekici sonucu ise, şişmanlık sorunu yaşayan hastaların öğünlerine hurma ile başlayarak hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermesidir.
Tıbbi çalışmalar ile henüz yeterince kanıtlanmamış olsa da, hurmanın tok tutucu özelliği sayesinde sindirim sistemini daha hızlı çalıştırdığı ve daha kolay kilo verdirdiği düşünülüyor. Hurma diyetinin uygulanması için en uygun ayın ramazan ayı olduğu önerilse de diğer aylarda da aynı diyetin uygulanabileceği düşünülmekte. Özellikle yemek öncesinde tüketilen hurmanın, daha az yemek tüketimini sağladığı bilinmekte. Bu sayede öğünlerde aşırı kalori alımı da engellenebiliyor.
Hurma üzerinde yapılan araştırmalar, hurmanın birçok vitamini içerisinde barındırması nedeniyle vücutta önemli yararlar sağladığını göstermekte. Ayrıca hurmanın içerisinde şeker bulundurmasına rağmen şeker hastaları için herhangi bir sorun teşkil etmediği düşünülüyor. Son zamanlarda popüler hale gelen hurma diyetinin zayıflamak isteyen ancak aç kalmaktan şikayet eden hastalar için ideal bir program olduğu düşünülmekte. Hurmanın içinde bulunan lif özelliği sayesinde sindirim sisteminde düzenleyici bir etkisi de bulunuyor. Bu etki aynı zamanda bağırsaklarda hareketlenmeyi sağlayarak kilo kayıplarını ortaya çıkarıyor.

Pilatesin Zayıflama Üzerine Etkisi

Pilatesin Zayıflama Üzerine Etkisi

pilates zayiflama 150x150 Pilatesin Zayıflama Üzerine Etkisi
Ülkemizde son yıllarda oldukça popüler aktivitelerden birisi haline gelen pilatesle, kilolarınızdan sağlıklı bir biçimde kurtulmanız mümkün. Yine birçok yerde hızlı bir şekilde pilates adı altında eğitim ve sağlık merkezleri de açılmaya devam ediyor. Araştırmacılar ise pilatesle zayıflarken, aynı zamanda zinde kalabileceğinizi belirtiyor. Diyet uygulamalarında ve zayıflama çalışmalarında sporun ve spor aktivitelerinin önemi düşünüldüğünde basit ve kolay uygulanabilir bir spor olan pilatesin önemi daha da artıyor. Pilates kısaca, sırt ve karın bölgenizde bulunan kasların harekete geçirilmesi prensibi üzerine çalışmaktadır. Bugün iş hayatı içerisinde yoğun olarak karşılaşılan sorunlardan birisi, hantallık ve sırt ağrılarıdır. Pilates ile tüm bu sıkıntılardan kolay ve hızlı bir şekilde kurtulmanız mümkün. İnsanların az hareket etmesi ve hantallaşması nedeniyle yağ dokularını artması yine pilates yöntemiyle önlenebilir bir durum olarak görünüyor.
Birçok spor aktivitesine göre ağrısız bir şekilde spor faaliyetlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Pilates, diğer spor faaliyetlerine göre daha zahmetsiz ve daha kolay bir yöntemdir. Gün içerisinde sadece 15dklık bir çalışma ile zayıflama çabalarınıza katkıda bulunabilirsiniz. Ancak pilates çalışmalarını uygulayabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı özel durumlar bulunmaktadır. Örneğin, kalp rahatsızlıkları bulunanlar, kemik ve eklem rahatsızlıkları yaşayanlar, hamileler ancak doktor kontrolünde ve tavsiyesinde bu sporu gerçekleştirebilir.

Çalışanlar İçin Kolay Zayıflama Yolları

Çalışanlar İçin Kolay Zayıflama Yolları

calisan kadin 150x150 Çalışanlar İçin Kolay Zayıflama Yolları
İş hayatının getirmiş olduğu yük ve hareketsizlikten dolayı insanlarda şişmanlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. Bu dönem içerisinde özellikle düzensiz beslenme alışkanlıklarının başlaması ve pratik hazır gıdaların tercih edilmesi vücudun yağlanmasına ve hareketsizlikten dolayı yağların yakılamamasına yol açar. İş hayatı içerisinde kolay ve pratik şekilde yapacağınız bazı küçük aktiviteler sayesinde diyet programlarına yönelmeden fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Sıvı alımı zayıflamanın temel ilkelerinden birisidir. Vücudun ihtiyaç duyduğun sıvı alımı ve bilhassa su tüketimi, zayıflamada ve diyet programlarında vazgeçilmez uygulamalardandır. Özellikle diyet programları uygulayan kişilerde su tüketimi vücut sağlığı ve direnci açısından önemlidir.
Düzenli beslenme alışkanlığının kazanılması, fazla kiloların verilmesindeki en önemli yardımcılarınızdan birisi olacaktır. Düzensiz ve öğün atlayarak beslenme alışkanlığı kazanmanız yarardan çok zarar getirecektir.
Diyet listelerinin en önemli ilkeleri arasında yer alan acıktığında değil zamanında yemek yenmesi günlük öğün sayısının en az 3 olması bir diğer önemli durumdur. Yemeklerden sonra meyve tüketimi de tavsiye edilmektedir. Ancak tüketilen meyvelerin kalori değerlerine dikkat edilmelidir.
Vücudunuzdaki yağ fazlalığından kurtulmak için basit ve küçük egzersizler yapın. Ayrıca bu yağların yakılmasını sağlayacak besinleri tüketmeye çalışın. Sebze ve meyvelere yönelin.
Aşırı tuz tüketimi, vücutta şişkinlik hissi yaratacağı için rahatsızlıklara sebep olabilir. Ayrıca tuz, yüksek tansiyon problemlerinin ortaya çıkmasında da etkilidir.
Çalışan bireylerin en sık düştüğü hatalardan birisi, çalışma sırasında sürekli çay tüketiminin gerçekleştirilmesidir. Mümkünse çay yerine bitkisel ürünleri tercih edin. Eğer zorunlu olarak çay tüketiyorsanız yanında yüksek kalorili ürünleri tüketmeyin.

Sonoma diyeti ile zayıflayın

Sonoma diyeti ile zayıflayın



sonoma diyeti 150x150 Sonoma diyeti ile zayıflayın
Son dönemlerde oldukça popüler olmaya başlayan sonoma diyeti, teoride yağların hızla yakılması ve toksinlerin vücuttan atılması şeklinde çalışıyor. Sonoma diyetinde temel prensip, yağların öncelikli olarak yakılmasını sağlamaktır. Bir dönem ülkemizde ve dünya da oldukça popüler olan Atkins diyeti, Sonoma diyetiyle tarihe karışıyor. Sonoma diyetinin bir diğer dikkat çeken tarafı ise vücutta metabolizmayı düzenleyici bir etkiye sahip olmasıdır. Ayrıca birçok kalp rahatsızlığının temel nedeni olan kolesterol sorunu da sonoma diyetiyle çözümlenebilir. Sonoma diyeti, vücutta bulunan toksinlerin daha hızlı atılmasını sağlayarak, vücudun sağlıklı bir biçimde çalışmasını sağlıyor. Ayrıca diyabet, bölgesel ağrılar yine sonoma diyetiyle tarihe karışacak gibi görünüyor. Tüm diyet listelerinde de sıkça yer alan şeker uyarıları, sonoma diyetinde de önemle vurgulanmış. Sonoma diyetinde temel olarak ana besin maddeleri ise şu şekilde sıralanıyor. Badem, biber, üzüm, zeytinyağı, çilek, domates ve tahıl çeşitleridir.
Sonoma diyeti temelde 3 aşama üzerinde gerçekleşiyor. Diyet içerisinde kesinlikle et ve et ürünlerinden uzak durmanız istenirken, düzensiz beslenme alışkanlıklarını da terk etmeniz gerekiyor. Ayrıca vücutta kilo yapıcı etkiye sahip olan ve şeker oranı bakımından oldukça zengin olan kuru meyvelerden de uzak durmanız gerekmekte. Sonoma diyetinde porsiyonlarınız kesinlikle küçük olmalı ve diyet içerikli ürünlerden uzak durmanız gerekmekte.
3 aşamadan oluşan diyette, tatlı içerikli ürünlerden uzak durmanız gerekiyor. Diyet programını bir doktor yardımı alarak vücut yapınıza uygun bir biçimde oluşturabilirsiniz.

Fazla kilolardan kurtulmak için

Fazla kilolardan kurtulmak için sakinleşin



fazla kilolardan kurtulma 150x150 Fazla kilolardan kurtulmak için sakinleşin
Uzmanlar, yoğun stres, sıkıntı gibi sorunları yaşayan kişilerin diğer kişilere göre daha fazla kilo alma eğiliminde olduğunu söylüyor. Özellikle bu kişilerin diyet programları uygulamasına rağmen daha zor kilo verdiği ve daha hızlı kilo aldığı belirtiliyor. Bu durumun üzerinde etkili olan bir diğer durum ise, stres ve sıkıntı gibi sorunları taşıyan kişilerin kortizol salgılamasının diğer kişilere göre daha fazla olmasıdır. Bu hormonun aşırı salgılanması, bu kişilerin yemeklere daha fazla yönelmesi ve daha çok kilo almasına neden oluyor. Psikolojik durumlarda yaşanan değişimler, kişiye özgü olduğu için tedavi yöntemi de yine kişiye özgü olacaktır. Genel olarak toplum içerisinde stres, sıkıntı, depresyon sorunu olan kişiler düzensiz beslenme alışkanlıklarına daha yatkın olan bireylerdir. Bu alışkanlıkların getirdiği yük ile istenmeyen kilo problemleri ortaya çıkabilir. Vücutta salgılanan kortizol ise bu gibi sorunlarda yavaşlatıcı bir etki göstermektedir. Vücudumuz verilen bu uyarı karşısında enerji harcamak yerine ekstra enerjiye ihtiyaç duyar. Bu nedenle kişilerde yemeklere daha fazla yönelme meydana gelir. Ayrıca bu gibi sorunları yaşayan kişiler diyet listeleri ve zayıflama programlarını ne kadar uygularsa uygulasın istedikleri sonuca ulaşamazlar.
Bu grup içerisinde yer alan kişilerin yağlı, karbonhidrat bakımından zengin yiyeceklere yöneldikler görülmüştür.  Özellikle yağ bakımından yoğun olan yiyeceklerin tüketilmesi beraberinde kilo problemlerini getirecektir. Bu gibi sorunları çözmek için yapılacak en iyi şey bir uzmanın yardımına başvurmak olacaktır. Bu dönemde kesinlikle hazır diyet listelerine ve zayıflama programlarına başvurmayınız.

Diyetinizde sağlığınıza öncelik verin

Diyetinizde sağlığınıza öncelik verin



diyetiniz de saglik 150x150 Diyetinizde sağlığınıza öncelik verin
Fazla kilolarınızdan ve göbek bölgenizde bulunan yağlardan rahatsız olabilirsiniz. Tüm bu fazlalıklardan kurtulmak için diyet listelerine ve zayıflama programlarına başvuruyorsunuz. Fazla kilolardan kurtulmak sağlık açısından ne kadar önemliyse, uygulanan diyetler sırasında sağlığınızı korumakta o kadar önemlidir. Bugün birçok sağlık kuruluşu ve uzmanın ortak görüşü şok diyetlerden ve hızlı zayıflama programlarından uzak durulması gerektiğidir. İçinde bulunduğumuz yıllarda, teknoloji her geçen gün daha da gelişmekte ve gündelik yaşamımıza birçok kolaylık katmaktadır. Özellikle bu yeniliklerin getirdiği kolaylık ve iş hayatımızın yoğunluğu birleştiğinde düzensiz beslenme alışkanlıkları ortaya çıkmaktadır. Çağımızın en büyük sağlık sorunlarından birisi olan obezite işte bu etmenler nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Yaygın olarak kullanılan ve genellikle ünlülerin diyeti olarak adlandırılan şok zayıflama programlarının kısa vadede yararları var gibi görünse de uzun vadede birçok sağlık sorununu oluşturduğu bilinmektedir. Sırf ticari amaçlar uğruna pazarlama konusu olan bu şok zayıflama programları sizi uzun vadede birçok sağlık sorunuyla karşı karşıya bırakmaktadır.
Sağlıklı bir diyet programı için öncelikle bir diyetisyenin yardımını almanız gerekmektedir. Size özel hazırlanan diyet listesi, vücut endeksinize ve boy oranınıza göre belirlenmektedir.
Sağlık bakanlığı ve benzeri kuruluşlar tarafından onaylanmamış hiçbir ilacı kullanmamanız gerekir. Özellikle hızlı zayıflatıcı etkisi olduğu söylenen bitkisel ürünlerden kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Unutmayın, sağlığınız için haftada 0.5-1kg arası kilo vermeniz yeterlidir.
Yemekler içerisinde kullandığınız ürünlere dikkat etmeniz ve hayvansal ürünlerden uzak durmanız gerekiyor. Özellikle yemeklerde kullandığınız besin maddelerinin tazeliğine dikkat etmelisiniz. Zayıf ve güzel hatlara sahip bir vücuda ulaşmak için sağlığınızla oyun oynamayın.

Doktorlardan kilo problemi olanlara öneriler

Doktorlardan kilo problemi olanlara öneriler



doktor diyetleri 150x150 Doktorlardan kilo problemi olanlara öneriler
Diyet listelerini uygulamak ve sağlıklı bir biçimde zayıflayabilmek için öncelikle kafa yapısı olarak buna hazır olmanız gerekiyor. Doktorlar, özellikle bel bölgesinde yağları fazla olan ve bu bölgesi kalın olan kişilerin kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranının daha fazla olduğunu söylüyor. Hem güzel hatlara hem de daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için ince bel önemlidir. Bel bölgesini inceltmek için öyle zor ve uzun uğraş gerektiren egzersizlere ihtiyacınız yok. Basit ama etkili, bölgesel kaslarınızı çalıştıran birkaç basit hareket ile fazla kilolarınızdan ve yağlarınızdan kurtulmanız mümkün. Öncelikle yapmanız gereken uygun bir pozisyon belirleyip sırtınızı boş bir duvara yaslamak olmalıdır. Burada dik ve 90 derecelik bir açıya sahip olmanız önemli. Elleriniz diz kapaklarınıza dokunana kadar bu pozisyonunuzu koruyun ve esneme çalışmalarına devam edin. Bu hareketi ortalama 90 saniye boyunca devam ettirmeniz yeterlidir. Ancak her yeni tekrarda süreyi biraz daha artırmanız gerekmektedir.
Peki, kalın bir bel bölgesinin zararları nelerdir? Öncelikli kiloların ve obezite sorunlarının temel nedeni bu bölgede bulunan yağlardır. Bu bölgede bulunan yağlar, karaciğer ve böbrekler üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır. Yüksek kolesterol ve diğer kalp sorunları yine bu bölgede oluşan yağlardan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle bölgesel zayıflama vücut sağlığınız için büyük önem arz etmektedir.

Sağlıklı Zayıflama ve Doğal Beslenme

Sağlıklı Zayıflama ve Doğal Beslenme

saglikli beslenme 150x150 Sağlıklı Zayıflama ve Doğal Beslenme
Sağlıklı zayıflama fazla kilo sahibi olan hemen herkesin en çok dikkat etmesi gereken konuların en başında yer almaktadır. Öyle ki; zayıflama aşamasında ne kadar sağlıklı ve sorunsuz bir zayıflama yöntemi tercih edilir ise, verilen kilolarda bir o kadar sağlıklı olur. Ayrıca, sağlıklı beslenme ve sağlıklı zayıflama verilen kilolarında kalıcı olmasını sağlayacak olan en temel unsur olmaktadır. Bildiğimiz gibi bir çok kişi fazla kilolardan kurtulmak adına ilk aşama da gün boyu aç bırakan diyetleri ya da ciddi anlamda yorucu olan egzersizleri denemektedir. İşte, bu durum çok yanlıştır. Çünkü; gün boyu aç kalmanız, yemeklerinizi azaltmanız sizlere herhangi bir kilo verme imkanı sunmaz, tam tersine vücut yapınızı ve vücut çalışma sisteminizi ciddi anlamda zora sokar. Bu nedenle de eğer kilo vermek ve sağlıklı zayıflama sayesinde forma kavuşmak istiyor iseniz; mutlak suret ile beslenme ve egzersiz konularında dikkat etmeniz gerekmektedir.
Sağlıklı ve Doğal Beslenmenin Kuralları
- Zayıflamak için; asla aç kalmamalı tam tersine gün içerisinde en az 6 öğün besin tüketmelisiniz,
- Her öğünde olabildiğince az besin tüketmelisiniz. Çok öğün, az besin şeklinde.
- Bir besin grubuna bağlı kalmamalı ve hemen her besin grubundan tüketim yapmalısınız.
- Meyve ve sebze kategorisine yeterince önem vermelisiniz.
- Yemek yediğiniz ortamı en sade şekilde ayarlamalı ve tabağınıza olabildiğince az besin almalısınız.
Eğer, yukarıda ki temel beslenme kurallarına dikkat eder iseniz; sağlıklı bir biçimde beslenmeniz mümkün olabilir. Aksi durumlarda gün boyu aç kalmak ya da yemeği kesmek size yarar sağlamaz, zarar verir.

Sağlıklı Beslenme ve Zayıflama

Sağlıklı Beslenme ve Zayıflama



42 Sağlıklı Beslenme ve Zayıflama

Sağlık ve Doğal birşekilde kilo vermenin tek yolu vardır. Zayıflama haplarını kullanmadan beslenmemizi düzene sokarak kilo vermektir.
Elbette bu diyetlerin sonucunda kalıcı kilo kayıpları yaşayabilmek mümkün olabilmektedir. Doğal denildiğinde aklınızda bazı düşünceler canlanabilir. Bunlardan bir tanesini mutlaka protein içeren besinlerin oluşturması gerekmektedir.
Sabah kahvaltıları için protein ağırlıklı bir beslenme biçimi idealdir. Haşlanmış yumurta yağsız peynir ve süt bir ya da iki dilim kepekli ekmek ile desteklendiğinde muhteşem bir kahvaltı oluşturabilir. Öğünlerin artırılması tok kalmak için uygulanan bir değişikliktir.
Meyve ve sebzeler kilo verme sürecinde önemli bir yere sahiptir. Doğal kelimesini en iyi tanımlayan beslenme biçimlerinden bir tanesidir meyve sebzeler. Mevsime göre taze meyve ve sebze tüketmek oldukça yararlıdır. Semizotu, ıspanak gerek vitamin açısından gerekse sağlık açısından oldukça faydalı besinlerdir. Elbette sadece yemek şeklinin değiştirilmesi kilo vermek için yeterli değildir. Spor başlıca etkendir. Sporsuz yapılan diyetlerinbaşarıya ulaşması oldukça zor olabilmektedir. Günde en az 20 dakikalık bir spor yapılması tavsiye edilmektedir. Yine aynı zamanda bol miktarda su içerek hızlı kilo verebilirsiniz.

Fazla Kilolarda Stresin Büyük Faktör Oluşur

Fazla Kilolarda Stresin Büyük Faktör Oluşur



fazla kilolar stres 150x150 Fazla Kilolarda Stresin Büyük Faktör Oluşu
Fazla kilolar günümüz insanlarının en büyük sorunları arasında yer alır. Her yaştan bir çok kişi sahip oldukları fazla kilolar nedeni ile büyük oranda sorun yaşamaktadır. Çünkü, fazla kilolar oldukça kötü bir sorundur ve kişilerin yaşamlarının hemen her alanında kişilere ciddi anlamda zarar verir. Bu nedenle de eğer fazla kilolara sahip ise kişi en kısa süre içerisinde bu fazla kiloların önüne geçmelidir. Fazla kiloların meydana gelmesinde ki en temel nedenlerden biri de stres olmaktadır. Özellikle de kişilerin son dönemler içerisinde sahip oldukları iş hayatı, ekonomik zorluklar ve benzeri bir çok nedenler stresi tetikleyen en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Tetiklenen stres ise kişilerde ciddi anlamda kilo sorunlarına neden olmaktadır. Örneğin, aşırı derecede stres kişilerde yeme ihtiyacı yaratır. Bu ihtiyaç ise normal beslenme düzeninin yanı sıra kişilerin ek olarak bir besin tüketmesine neden olur ki bu da kişilerin yaşantısını ciddi anlamda etkiler. Bu nedenledir ki yaşamımız içerisinde ne kadar az strese sahip olur isek bizim açımızdan o kadar yararlı olur.
Aksi durumlarda ise, eğer kişi yaşamı içerisinde ciddi anlamda stresli ise bu durum kişinin büyük oranda kilo sorunları yaşamasına neden olur. Üstelik, aşırı derecede stres metabolizma ve sindirim sistemininde yenilen besinleri sindirimi konuda olumsuz yönde bir etkiye neden olur buda insanları ciddi anlamda etkiler.

Zayıflamanın Önemli Kuralları

Zayıflamanın Önemli Kuralları



kiloverme 253x300 Zayıflamanın Önemli Kuralları
İdeal kilonuza ulaşmak ve istediğiniz kıyafeti gönül rahatlığıyla giyebilmek için kilo vermenin kurallarını bilmeniz gerekir. İşte, uzmanından kilo vermenin altın kuralları. Sağlıklı zayıflama ve formda kalmanın rehberi.
1. Karar vermek
“İnanmak, başarmanın yarısıdır” denilir. Kişi, zayıflayanlardan hiçbir eksiğinin bulunmadığını hatta fazlasının olduğunu düşünmeli; bu fazlalıklardan da kurtulmak adına kesin karar vererek zayıflama sürecini başlatmalıdır.
2. Kontrolden geçmek
Endokrinolog veya dahiliye uzmanı kontrolünden geçen birey, tahlillerini yaptırır ve diyetisyen tarafından “kişiye özel” olarak hazırlanan beslenme modeli ile diyet tedavisine geçer.
3. Doğru hedef belirlemek
Dünya Sağlık Örgütü’ne göre ayda 2 – 4 kg ağırlık kaybı hedeflenmelidir. 6 kg üzerindeki ağırlık kayıplarının faydadan çok zarar getireceği asla unutulmamalıdır. Büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşılır. 20 senede alınan kilolardan 20 günde kurtulmaya çalışmak malubiyeti en başta kabul etmektir. Bu nedenle gerçekçi, ulaşılabilir bir hedef belirlenmelidir.
4. Uyku süresine dikkat
Günlük uyku süresinin 7 – 8 saat arasında tutulması gerekmektedir. Daha az veya çok uyumak kilo alımını artırıcı etkiler göstermektedir.
5. Kahvaltıya gereken önemi verin
Kahvaltı yapmayan kilo almaya mahkumdur. İç organların, beynin, kasların… fonksiyon gösterebilmesi için gereken enerji uyandıktan sonra en kısa zaman dilimi içerisinde besinler yolu ile karşılanmalıdır.
6. Sık sık ve azar azar beslenin
Yapılan bilimsel araştırmalar, aynı miktarda enerji alsalar da 3 öğüne göre 6 öğün beslenenlerin daha kolay kilo verdiğini göstermektedir. Öğün sayısının artırılması, mideyi dolu tutarak sonraki öğünde fazla yemeyi engellemektedir.
7. Asla öğün atlamayın
Öğün atlamak, kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülüktür. Gündüz diyet yaptığınızı düşündüren, gece ziyafet yapmanıza neden olan bu hataya sakın düşmeyin.
8. Akşam yemeğini çok geçe bırakmayın
Akşam yemeğinizi yatmadan ~ 3.5 saat önce sonlandırın. Dolu mide ile yatağa girmek vücudun yağlanması için en iyi fırsattır. Akşam yemeğinden yatana kadar geçen süreçte ara öğün almanızın bir sakıncası yoktur, hatta bir şeyler tüketilmesi önerilmektedir.
9. Sofraya çok aç oturmayın, mutlaka ara öğün tüketin
“Aç tavuk düşünde darı ambarı görür” denilir. Uzun süren açlıklar sonrasında kan şekeri düşer ve fazla besin alımına davetiye çıkarılır. Bu nedenle diyet ara öğünler ile desteklenmeli, gün içerisinde yaklaşık olarak her 3 saatte bir beslenilmelidir.
10. Besin çeşitliliğine önem verin
Yetersiz ve dengesiz beslenmeye yol açması sebebiyle tek tip diyetlerden (protein ağırlıklı diyetler, ayırma diyetleri, sebze ve meyve diyetlerinden) uzak durmak gerekir. Bu tarz diyetler metabolizmayı bozmaktan öteye gitmez. O yüzden besin çeşitliliğine önem verin.

Bürüksel Lahanası Diyeti

Bürüksel Lahanası Diyeti



buruksel lahanasi 150x150 Bürüksel Lahanası Diyeti
Bürüksel lahanası diyeti ile zayıflamak çok kolay.
İşte size fırında bürüksel lahanası diyeti tarifi Yarım kilo Brüksel lahanası
100 gr taze kaşar peyniri
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı Diet Life Plus
1 adet yumurta
Kara biber
Tuz
Yapılışı
Brüksel lahanalarını derin bir tencerede haşlayın. Ve, iyice süzün. Şayet iri iseler, ikiye doğradıktan sonra, fırın tepsisine dizin.
Diet Life Plus, süt, yumurta, rende kaşar peynirin yarısı, kara biber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı, lahanaların üzerine dökün. Kalan rende kaşar peynirinin de, en üstüne serpiştirin. Ve, önceden 200 derece ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

Yiyerek kilo vermenin mümkün olduğunu biliyormusunuz ?

Yiyerek kilo vermenin mümkün olduğunu biliyormusunuz ?


idealdiyetiim 150x150 Yiyerek kilo vermenin mümkün olduğunu biliyormusunuz ?Obezite İle Mücadele Ettiğimiz Şu Günlerde, Hemen Hemen Hepimizin Yaptığı Klasik Ve Büyük Bir Hata Var. Yemek Yemeyi Kesmek. Aldığımız Besinleri Bir Anda Vücudumuzdan Keserek Zayıflamak Yada Daha Doğrusu Zayıflamaya Çalışmak.

Yemek Yemeyi Keserek Fazla Kilolarımızdan Yapay Bir Şekilde Kurtulmuş Gibi Zannediyorsak da Bir Süre Sonra Vücut Direncini Yitirip Bizi Yemek Yemeye Karşı Daha da Hırçınlaştırarak Verdiğimizi Zannettiğimiz Kiloların 1 / 2 Katını Tekrar Alıyoruz. Kilo Verirken Acele Edilmemeli. Yemek Yemeyi Kesmek Yerine, Düşük Kalorili Yemekler Tercih Edip, Bir Ayda En Fazla 5 Kilo Vermek Sürekli Ve En Sağlıklı Olanıdır. Bir Çok Hekim ve Sağlık Otoritesinin Belirlediği Oranda Bir Ayda En Fazla 5 Kilo’dur. Günümüz Şartların Artık Kebap Dahil Olmak Üzere Yüzlerce Yemeğin Diyete Yardımcı Olacak Şekilde Restoranlarda Bulabilmek Mümkün.
Diyet Menülerini Ve Kalorisi Hafifletilmiş Yemek Çeşitlerini Ülkemiz Genelinde SULTANYAR Kebapcısın da Bulabilmek Mümkün.
SULTANYAR İsmini Kulanan Ve Yöneten İzzet Sultanyar’ın Verdiği Bilgilere Göre,
Sultanyar olarak kalorisi düşük yemekleri sağlıklı bir şekilde müşterilerimize sunmaya özen gösteriyoruz
Sultanyar Şirketler Grubu Bünyesinde 1987 Yılından Bu Yana Antalya’da, Leziz Yemekleri Ve Meşhur Kebapları İle Hizmetinizdedir.

Liv Tyler Günde 8 Öğün Yiyerek Zayıfladı

Liv Tyler Günde 8 Öğün Yiyerek Zayıfladı



Evet evet, yanlış duymadınız, Liv Tyler günde tam 8 öğün yemek yiyerek zayıfladı.
Hamilelikte aldığı kiloları çok yiyerek verdi. Şimdi eski haline döndü bile…
Hamilelikte aldığı kiloları bir türlü veremeyen Liv Tyler sonunda eski ölçülerine kavuşmayı başardı.Geçtiğimiz gece New York’ta bir davette görüntülenen güzel oyuncu tam 15 kg verdiğini ama bunun için acele etmediğini söyledi.
‘İlk başlarda bir daha asla 36 bedene giremeyeceğimi düşünmüştüm ama diyetisyenimin sayesinde eski jean’lerimi giyebiliyorum. Üstelik bunu hiç yemediğim kadar çok yemek yiyerek yaptım. Günde tam sekiz öğün yiyordum’ dedi.
Liv Tyler Diyeti
livteyler 199x300 Liv Tyler Günde 8 Öğün Yiyerek Zayıfladı

Zerrin Özer Nasıl 27 Kilo Zayıfladı

Zerrin Özer Nasıl 27 Kilo Zayıfladı



zerrin ozer Zerrin Özer Nasıl 27 Kilo Zayıfladı diyenlere İşte Cevap?
Merhaba Arkadaşlar
Bir çoğumuz Zerrin Özer hanfendi’nin nasıl bu kadar kısa zamanda 27 kilo verdiğini merak etmekdeyiz ne yazıkki.. Bende bu durumu çok merak eden biriydim ve günlerce bu konu hakkında bazı araştırmalarım oldu ve aradıklarımın mevesini bulduğumuartık inanıyorum. Bulduklarımı siz değerli www.idealdiyet.com kullanıcılarına aktaracağım…
Aşırı kilolarla dikkatleri üzerine toplamayla ünlü biri olan Zerrin Özer, birkaç gün önce 27 kilo incelmiş halde ekranların karşısına çıkarak herkesi adeta beni ve tüm herkesi şaşkına çevirdi. Peki Zerrin Özer’in 27 kilo vermesini sağlayan şeylerin sırlarını siz de uygulamak istemez misiniz diye saçma bir yöneltmicem sizlere tabiki istersiniz 
Zerrin Özer 27 kiloyu nasıl verdi?
Şarkıcı Zerrin Özer, yıllarca kilolu haliyle ekranlarda bizi o kilolu görüntüsüne o kadar çok alıştırdık ki Zerrin Özer’i geçenlerde televizyon ekranlarında oldukça zarif ve incecik bir halde görenler bir türlü gözlerine inanamadı.
Özer, “Diyetisyenin verdiği listeye harfiyen uydum. En çok zeytinyağlı sebze yemekleri yedim. Zaten kırmızı et hiç sevmem, yumurta ayda bir kere yedim. Peynir, domates, salatalık; bunları bol bol tükettim. Siyah üzüm, elma, her gün bir küçük yoğurt yedim.
Her şeyden yedim ama çok az. Asla beyaz ekmek yok. Sadece sabah kahvaltısında iki dilim kepek ekmeği var. Artık önceliklerim değişti. Daha sağlıklı yaşıyorum, yemediğim sebze, meyveleri yiyorum. Eskiden bir sürü tatlı, abur cubur yiyordum. Cips, çekirdek, fındık, fıstık, çikolata, dondurma… Arka arkaya 10 tane gofret yer mi? Ben yiyordum. Unutmayın, güzel olan her şey kilo yapıyor.
Bir sene boyunca her gün spor yaptım. Fitness aletleriyle çalıştım, koşu bandında mutlaka bir saat geçirdim. Hamur işlerine veda ettim, onun boşluğunu kayısı ve cevizle doldurdum. Üç saatte bir sebze ağırlıklı beslendim” diyerek zayıflama sırrını açıkladı.
Ayrıca bir dizi estetik operasyondan geçen Zerrin Özer, “Göz kapaklarıma ve gıdıma estetik yaptırdım. Doktoruma ‘Asla ve asla ifademin bozulmasını istemiyorum’ dedim, kırışıklıklarıma dokundurmadım. Çünkü kırışıklıklar bile yaşanmışlıkları anlatır. Eğer ileride beni çok fazla rahatsız ederse botoks yaptırırım. Şimdi sırada göğüs ve karın ameliyatları var. Kilo verince karnımda sarkma oldu. Kalan yağlar alınıp gerilecek. Göğüslerim de sarktı, onlarda düzeltilecek” dedi.

Nurgül Yeşilçay Nasıl Zayıfladı?

Nurgül Yeşilçay Nasıl Zayıfladı?



Murat Yıldırım’la başrolü paylaştığı reyting rekorları kıran Aşk ve Ceza dizisinin ilk bölümlerinde bâkire bir genç kızı canlandıran Yeşilçay, izleyicilerin yoğun tepkisi ile karşılaşmıştı, almış olduğu kilolar “Çok yaşlı gösteriyor” diye eleştiriler sebep olmuştu. Hatta HT Magazin’in haberine göre; “Nurgül, dizide Murat Yıldırım’ın annesi gibi duruyor” eleştirileri yapılmıştı, bu yapılan yoğun eleştiri ve magazin haberlerine hır yapan ünlü oyuncu, çok sıkı bir diyete başlamış olmalı ki, geçen haftaki bölümde en az 8 kilo vermiş olduğunu gözlemledik.

nurgül yesilcay diyeti Nurgül Yeşilçay Nasıl Zayıfladı?
Sizin için Nurgül Yeşil Çay Diyeti hakkında bilgi toplamaya çalıştık
GÜNDE 6 ÖĞÜN
Dizinin yeni bölümlerinde gençleşmiş haliyle dikkat çeken Nurgül Yeşilçay, 58 kilodan 50 kiloya indiğini söyledi. Özel bir hap ya da ilaç kullanmadığını belirten Yeşilçay şöyle konuştu: “Günde 6 öğün yiyorum ama her şeyden az miktarda. Sebze, tavuk ve balık ağırlıklı besleniyorum. Kızartmalardan ve hamur işlerinden uzak duruyorum. Bu kilo benim ideal kilom. Bunu koruyacağım…”
Tabiki bu açıklama bizi tatmin etmese de zayıflamak için özel bir zayıflama ürünü kullandığını düşünüyoruz, çünkü bu kadar kısa zaman içerisinde besin takviyesi kullanmadan bu kadar zayıflamak biraz imkansız gibi duruyor İdealdiyet takipçileri için bu konuyu araştırmaya devam edeceğiz…

Dukan Diyeti Tarifleri

Dukan Diyeti Tarifleri



Dukan Diyeti Tarifleri 300x155 Dukan Diyeti Tarifleri
Dukan diyeti, aslında Atkins diyetinin temeli olan düşük karbonhidrat tüketimine dayanıyor; ancak bu yeni akım haftada altı gün istediğinizi yiyebileceğinizi söylüyor. Peki, nasıl işliyor? Dukan diyetinin dört aşamasına bir göz atalım.
1- Hazırlık Aşaması Atak Rejimi: Bu ilk aşama, ne kadar kilo kaybetmek istediğinize bağlı olarak 1-10 gün arası sürüyor. Örneğin, 10-12 kg vermek isteyen birisi için bu süre bir hafta. Hazırlık döneminde herhangi bir kalori kısıtlaması yok; ancak beslenmeniz sadece yağsız proteinlerden oluşuyor ve hemen hemen hiç karbonhidrat alınmıyor. Yemeklerinizde ayrıca yağsız süt ürünleri ve zayıflamanın gizli silahı olarak adlandırılan yulaf kepeği var. Bu diyetin savunucuları günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeğinin içerdiği lifin sisteminizi temizlerken aynı zamanda sizi tok tuttuğu konusunda hemfikir.
2- Hedef Aşaması: Bu aşamada, 1. aşamadaki gıdaları tüketmeye devam ediyorsunuz. Sadece, diyetinize iki günde bir nişastasız sebze ekleniyor. Bu aşama hedeflediğiniz kiloya ulaşıncaya kadar devam ediyor.
3- Takviye Aşaması: Bu diyetin yaratıcısı Dr. Dukan bu aşama ile diyetinin benzerlerinden kendisini ayırdığını söylüyor. Takviye aşamasında diyetinize karbonhidrat eklenmeye başlanıyor. Haftada iki kere ‘kutlama öğünü’ diye adlandırılan istediğiniz her şeyi yiyebileceğiniz bir döneme giriliyor. Haftada bir gün, sadece yağsız protein tüketiliyor.
4- Koruma ve Sabitleme Aşaması: Bu son aşama aşağıdaki üç kuralı yaşam biçiminiz haline getirmek üzerine kurulu.
- Haftada bir gün sadece protein yeniyor. (Bu, her hafta aynı gün olmalı.)
- Hayatınızın sonuna kadar günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketiliyor.
- Asla asansör ve yürüyen merdiven kullanılmıyor. Günde 20 dakika yürüyüş yapılıyor.
Dukan diyetinin artılarına baktığımızda, uzun vadede size beslenmenizi nasıl yöneteceğiniz hakkında beceri geliştirme, meyve ve bazı karbonhidratları rahatça tüketme imkanı veriyor. Benim bu noktada size önerebileceğim temel değişiklik beyaz karbonhidratları tüketmemenizdir.

Hızlı Kilo Vermenin Zararları

Hızlı Kilo Vermenin Zararları



hızlı kilo verme1 199x300 Hızlı Kilo Vermenin Zararları

Kilo vermeyi hızlandırmak amacıyla düşük kalorili diyetlere başlanmasının, kilo verme çabanızı ciddi anlamda sabote ettiğini biliyor muydunuz?
Beslenme Uzmanı, Linda Joy Günyüz, “Kalori tüketimini çok azaltırsanız vücut kıtlık moduna giriyor ve artık yiyecek gelmiyor diye yağ depolamaya başlıyor. Açlık modundaki metabolizmanız ise enerjisini korumak için olabildiğince az kalori yakarak adeta emekleme durumuna geçiyor. Bunun sonucunda ise kilo veremediğiniz için emeklerinizin sonucunu alamadığınızı görüp fazla yemeye başlıyorsunuz ve sonuçta kilo alabiliyorsunuz. Bu arada sağlığınıza da zarar veriyorsunuz. Doğru yolun yiyecekleri düşman olarak görmeden, doğru gıdalar tüketerek haftada yarım ile 1 kilo yağ yakmaktır.”

Yo-Yo Diyeti

Yo-Yo Diyeti



yoyo diyeti Yo Yo Diyeti
Bu güne kadar denediğiniz diyetler işe yaramadı mı ? Yaptığınız diyetlerin neticesinde mutlaka kilo vermişsinizdir fakat daha sonra kilolarınızı tekrar geri mi aldınız ? Yo-yo diyetinden bahsetmeden önce, diyetlerin işe yarayabilmesi için programa sadık kalmanızı ve sabırlı olabilmenizi öneriyoruz! Kilo alımıyla sonuçlanan kilo verme çabaları yo- yo diyetini daha çok ön plana çıkarmıştır. Yo- yo diyeti genellikle yapılan diyetlerden sonra alınan kilolardan kurtulmak için yapılır. Ama yo-yo diyetinin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu düşünülmektedir.
Yo –yo diyeti ve bağışıklık
114 aşırı kilolu kadınla yapılan bir araştırma geçmişte sürekli kilo alıp verme durumuyla şimdiki bağışıklık sistemi durumu arasında bir bağlantı olup olmadığını saptamak amacıyla yapılmıştır.
Kadınlardan bazıları son 20 yılda tam olarak neler olup bittiğini hatırlayamasa da genel olarak sürekli kilo alıp veren kadınların sağlık problemleri olduğu anlaşılmıştır.
Yo –yo diyeti ve sürekli kilo alımı
Uzmanlar sürekli kilo verip daha sonradan alan kişilerin kilo kontrol mekanizmalarına zarar vereceği konusunda şüphelidir. Yapılan araştırmalar sonucunda da bir diyetle kilo verip daha sonradan alan kadınların hayatlarının geri kalan kısmında daha çok kilo aldıkları anlaşılmıştır.
Buradan da anlaşılacağı gibi sıkı bir diyet yapıp 10 kilo verip daha sonra 5 kilo alırsanız bu sonradan daha çok kilo almanıza sebep olabilir.
Yo – yo diyeti ve hipertansiyon
Yo- yo diyeti yapan kişilerin normal kişilere göre hipertansiyona yakalanma riskleri daha fazladır. Sürekli kilo alıp veren kişilerin bu gibi durumlar yaşaması normaldir.
Tüm sonuçlar olumsuz değildir
Yo- yo diyetinin her zaman olumsuz sonuçlar doğuracağı kesin değildir. Yo- yo diyetinin kalp hastalıklarına riskini arttırdığına ya da bazı durumlarda kişinin ölümüne sebep olduğuna dair kesin kanıt yoktur. Bazı kişilerde olumlu sonuçlar verebilir.
Yo- yo döngüsü ile ilgili neler yapılabilir?
Sürekli kilo verip almaktan bıktıysanız bu döngünün üstesinden gelmek için aşağıdakileri iyi okuyun ve uygulayın:
Yaşam tarzınızı tamamen değiştirmeyi deneyin. Kilo verdikten sonra kilo alacağınızı düşünüp umutsuzluğa kapılmayın. Diyet yapıyorsanız diyetin süresi bittiğinde bırakmayın. Sağlıklı bir diyetse yaşamınızın sonuna kadar uygulayın.
Spor yapmaya devam edin. Kilo verdikten sonra spor sayesinde verdiğiniz kiloları geri almaktan kurtulabilirsiniz. Egzersiz sizi birçok hastalığa karşı da korur.
Hızlı sonuç veren diyetlerden de kaçının. Planlarınızı uzun süreli olarak yapın.

Diyet ve Güzellik Sırları

 Diyet ve Güzellik Sırları



Dr.Perricone Dr. Perricone Diyet ve Güzellik Sırları
Domates ve Elma ile Yaşlanmayı Durdurun…
Ünlü Anti-Aging uzmanı Dr. Nicolas Perricone, ‘Kırışıklık Kürü’ isimli kitabında yaşlanmayı durdurmak için mucize bilgiler veriyor. Perricone’ye göre, evde doğru besinler kullanıp kırışıklık kürü yapılabilir. Kırışıklığı ve yaşlanmayı önlemek için elma, ıspanak, domates, kavunu bol miktarda tüketmeli.
Dr. Perricone’a göre; evde doğru besinler alınıp, kırışıklık kürü yapılabilir. Bunun için vücutta insülini artırmayan, domates, soğan, brokoli, ıspanak, tavuk, elma, kavun gibi besinler tüketilmelidir.
Sağlıklı yaşam programı Anti-Aging konusunda yaptığı başarılı çalışmalarla tüm dünyada tanınan Dr. Nicholas Perricone, Prestij Yayınları’ndan çıkan ‘Kırışıklık Kürü’ adlı kitabında yaşlanmaya karşı örnek mönüler veriyor:
Aşağıdaki mönüler, başlangıç yapmanıza yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde tümüyle yeni bir yol yaratana kadar, her birkaç günde bir normal diyetinize yeni bir yiyecek ekleyerek başlayın.
Her öğünde gerekli besin maddelerinin belli bir miktarını alacak şekilde diyetinizi dengeleyin. Örneğin proteini, kalvaltıda 20 gr, öğle yemeğinde 20 gr ve akşam yemeğinde 25 gr şeklinde bölebilirsiniz.
Kahvaltı
* Yumurta beyazı ve taze sebzeli omlet (Seçtiğiniz sebzeleri karıştırın ve zeytinyağında pişirin) ya da ızgara somon
* Yanında portakal, kavun dilimleri ile bitki çayı
* Taze elma ve kimyon ile birlikte yavaş pişmiş (hazır değil) yulaf ezmesi (Tazeliğini ve tadını kaybetmemesi için favori meyvelerinizi, pişme süresinin son birkaç dakikasında karıştı rın)
* Bitki çayı
* Izgara somon
* Zeytinyağı ve sirke serpilmiş domates ve kırmızı (ya da diğer tatlı) soğan salatası
* Küçük bir kase çay üzümü, çilek, ahududu gibi karışık küçük taneli meyve
* Bitki çayı
* Vanilyalı az yoğurt ile dilimlenmiş taze meyve (Birini seçin ya da küçük taneli meyveler, erik, şeftali ya da armudu karıştırın)
* Yakut kırmızısı üzüm ile başlayın.
Öğle yemeği
* Dilimlenmiş domates, ince dilimlenmiş soğan ve siyah zeytin ile birlikte, taze ızgara ton balığı. Salatayı zeytinyağı, kırmızı üzüm sirkesi ve bir parça taze sarımsak ile soslayın. Yemeğin üstüne dilimlenmiş golden elması
* Taze mercimek ve sebze çorbası (Hafif ateşte, az yağlı tavuk suyunda, sarımsak, ince doğranmış havuç, soğan, domates, bir çorba kaşığı zeytinyağı eklenerek pişirilmiş. Tuz, biber, taze maydanoz ve damak zevkinize uygun diğer otları katabilirsiniz) Siyah firenk üzümü yağı ve limon suyu ile soslanmış yeşilliklerle servis yapın.
* Taze ıspanak salatası, ince dilimlenmiş tavuk ya da hindinin beyaz eti. Kırmızı biber, taze mantar ve taze soğan ekleyebilirsiniz. Salatanın üzerine ayıklanmış ayçiçeği çekirdeği serpin. Hardalla karıştırın.
* Portakal ya da taze şeftali dilimleri ile birlikte servis yapılmış marul üstünde az yağlı süzme peynir
Akşam yemeği
* Beyaz etli tavuk ve taze sarımsak, soya sosu ve brokoli, zeytinyağı ile soslanmış elma
* Rende havuç ile süslenmiş, zeytinyağı ve sirke karıştırılmış dilimlenmiş salatalık ve su teresi salatası
* Hindi burger (ekmeksiz) Pişirmeden önce çekilmiş hindi ile az miktarda çok ince doğranmış soğan ve kırmızı biberi karıştırın.
* Izgara sakız kabağı, patlıcan ve soğan dilimleri ile servis yapın.
* Yemekten sonrası için taze çilek ve çay üzümünü karıştırın. Bu yemek, hem öğle hem de akşam için mükemmeldir.
* Taze sarımsak ve taze çekilmiş biber ile çeşnilendirilmiş ızgara ton balığı
* Buharda pişmiş, zeytinyağı ile karıştırılmış taze sebzeler (brokoli, karnabahar, kırmızı biber)
* Ardından taze böğürtlen ve ahududu
* Fırında pişmiş beyaz etli hindi
* Sarımsak ve zeytinyağı ile sotelenmiş kara lahana
* Tatlı olarak fırında pişmiş, ceviz ile doldurulmuş, tarçın serpilmiş elma
* Hafif ateşte pişmiş domates ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile haşlanmış kuru fasulye (tuz eklemeden)
* Taze sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte sotelenmiş yeşillik ve dilimlenmiş soğan
* Meyve olarak dilimlenmiş şeftali
Ara öğünler
* Hedefiniz günde 4-5 kez yemek olduğundan, sağlıklı yiyecekleri atıştırarak, küçük öğün ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
* Yarım fincan taze, tuzsuz kabuklu kuru yemiş
* 1 elma, portakal ya da armut
* 6 adet siyah ve yeşil zeytin ile kereviz dalları
* Parmak şeklinde kesilerek sirke, soya sosu ve zeytinyağı ile karıştırılmış taze sebzeler
* Şişte, sarımsak ile birlikte ızgara karidesi (6 adet kadar), soya sosuna batırın.

İştah Kesmek İçin Altın Öneriler

İştah Kesmek İçin Altın Öneriler



İştah Kesmek İçin 272x300 İştah Kesmek İçin Altın Öneriler

Diyete başladınız ama iştahınız her zamankinden daha fazla açıldı. Ozaman çok ince ayrıntıları ele alan altın önerileri incelemelisiniz.
Yeme isteği beyinde başlar
Beyin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmemize yol açan kimyasal maddeler salgılıyor. Bunun sonucu doğal olarak biz de yeme gereği hissediyoruz. Ancak beynimizin bu kimyasal maddeleri salgılayan kısmı, aynı zamanda duyguları da kontrol ediyor. İşte, sıkıldığımız veya kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın başlıca sebebi bu. Ayrıca yemeklerin tadı, kokusu veya görüntüsü de açlık duygusuna neden olabiliyor. Örneğin, yemek sonrasında canınız tatlı vitrininde duran o dondurma kasesinden çekiyorsa, bunun nedeni kesinlikle aç olmanız değil, kontrolden çıkan yeme isteğinizdir. Eğer bunu aklınızdan çıkarmazsanız, tokken yediğiniz yemek miktarını en aza indirmiş olursunuz. Atıştırma krizlerinden kurtulun
Gün içinde sık ve az öğünler yemek, iştahınızın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu. Belki yine arada bir şeyler atıştırmak isteyebilirsiniz, ama bu sefer yiyeceğiniz miktarlar az olacaktır. Böyle bir durumda atıştırmak için sağlıklı karbonhidratlara yönelin, çünkü bu besin türü sindirim sisteminde daha uzun süre kalıyor ve şeker seviyenizi yavaşça yükselterek daha uzun süreli bir tokluk hissi sağlıyor.
Tat alma duyunuzu uyarın
Yapılan araştırmalara göre, tat alma duyusunu değişik tatlarla tatmin etmek, daha az miktarlarla yetinmeyi sağlıyor. Sürekli aynı yemeği yemek de, özellikle tadı hoşunuza gitmiyorsa, bir süre sonra tat alma mekanizmanızın iptal olmasına yol açıyor ve bu nedenle de kendinizi sanki hiç yemek yememiş gibi hissedebiliyorsunuz. Böyle bir durumu engellemek için öğünlerinizi taze otlarla ve baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Bol bol su için
Su içmek kendinizi tok hissetmeniz açısından önemli. Ayrıca vücudunuz susuz kaldığında çoğu zaman açlık hissine benzeyen sinyaller gönderiyor. Bol su içmek, bedeninizin su istediği zamanlarda yemeğe yönelmenizi engelleyecektir.
Yiyecekleri iyice çiğneyin
Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına geliyor. Üstelik bu şekilde tat alma duyusu da tatmin oluyor. Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor. Fazla yemekten kaynaklanan sindirim sorunlarından kurtulmanız da ayrı bir avantaj!
Güç gerektiren egzersizler yapın
Egzersizleriniz zorlaştıkça vücut ısınız artıyor ve daha fazla kalori yakmaya başlıyorsunuz. Bu durum da egzersizi takip eden birkaç saat boyunca iştahınızın bastırılmasına neden oluyor. Böyle bir durumda normal öğün saatinden birkaç saat önce egzersiz yapmak en mantıklısı. Çünkü öğün saati geldiğinde spor yapmanın verdiği etkiyle iştahınız biraz daha kapanır. Fakat asla öğün atlama hatasına düşmeyin, aksi halde hem vücudunuz zayıf düşer hem de bir süre sonra aşırı yeme isteği duyarsınız.

Kilo Aldıran Yiyecekler

Kilo Aldıran Yiyecekler



Kilo Aldıran Yiyecekler Kilo Aldıran Yiyecekler
Farkında olmadan kilo almamıza sebep olan yanlış zamanda yanlış alınan besinler…
1) Gazlı diyet içecek tüketmek
Gazlı diyet içecekler yapay tatlandırıcı içerir. Bu nedenle vücudunuzun tatlı ihtiyacını karşılayamazsınız. Yerine, bir bardak maden suyunun içine limon veya misket limon ekleyerek için.
2) Çok fazla kalori azaltmak
Beslenmenizden çok fazla kalori azaltmak aslında sizi şişmanlatır. Haftada 500 gr. kilo vermek için beslenmenizden haftalık 3500 kalori kesmeniz gerekir.
3) Makarna üzerine eklenen yağ ve soslar
Makarna şişmanlatmaz. Kilo aldıran şey, yenilen miktar ve üzerine eklenenlerdir. Makarnanın üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyebilirsiniz.
4) Akşamları fazla yemek
“Akşam saat 20’den sonra hiçbir şey yememeyi bir kural haline getirin” demiyorum. Ama akşamları fazla yenmemeli. Ayrıca size kilo aldıran yemek saatiniz değil, alınan kalori miktarının fazla olmasıdır.
5) Yağı azaltılmış gıdaları tüketmek
Besinden yağ oranı düşürüldüğü zaman tadı azaldığı için, ekstra şeker veya kimyasallar ekleyerek tadı geri kazandırılmaya çalışılır. Bu katkı maddeleri tam yağlı yiyeceklerden daha fazla şişmanlatır.

Tavsiyeli Metabolik Denge Sıvısı Tarifi

 Tavsiyeli Metabolik Denge Sıvısı Tarifi



Selahattin Dönmez Tavsiyeli Metabolik Denge Sıvısı Tarifi Selahattin Dönmez Tavsiyeli Metabolik Denge  Sıvısı Tarifi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez tarafından hazırlanan sağlıklı zayıflamak için metabolik denge sıvısı gün içerisinde 3 defa yemeklerden sonra 1 su bardağı içildiğinde ödem sökücü, tansiyon düşürücü ve yağ yakıcı içecek özelliği ile sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olmasıdır..
Metabolik denge sıvısı tarifi:
Metabolik denge sıvısı yapmak için gerekli malzemeler:
2 orta boy yeşil elma
1 adet dilimlenmiş limon
1 tatlı kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı tane karabiber (toz karabiber kesinlike olmaz)
2 adet cubuk tarçın
3 litre su
Metabolik denge sıvısı nasıl hazırlanır?
Elmaları ve limonu bir bıçakla 4′e bölün, 3 lt. su içine tüm malzemeleri koyarak aroması çıkana kadar kaynatın. Elde edilen su en fazla 3 gün kuru zeminde ve karanlık bir ortamda bekletilebilir.

Angelina Julie Diyeti

Angelina Julie Diyeti
Angelina Julie Diyeti Whorush: 9 sites by this AdSense ID Angelina Julie Diyeti Angelina Julie Diyeti Bir ay kadar kısa bir sürede 11 kilo vermiş. Güzel yıldızın sarımsaklı çay mucizesini öğrenmek isteyenler için tarifi vermeyi uygun gördük. Faydalı bitkilerden oluşan bu çayı zayıflamak için deneyebilirsiniz. Sarımsaklı Çay Tarifi: Küçük bir zencefil kökünü soyduktan sonra bu kökü 2 fincan su ile kaynatın. Zencefilin toz değil kök olmasına özen göstermelisiniz. Tam 6 dakika kaynattıktan sonra bu suyun içerisine 2 diş ezilmiş sarımsak ekleyin, üzerine 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı kadar limon suyu ekleyin. Bu çay karışımını iyice karıştırdıktan sonra çayın soğuması için bir kenara bırakın. İyice soğumasına özen göstermelisiniz. Çayınız soğuduktan sonra bu karışımı bir süzgü yardımıyla süzün ve soğuk bir şekilde için. Her gün bir kere bu sarımsak çayını içmeniz size oldukça faydalı olacaktır. En azından Angelina Jolie’ye faydalı olduğunu söyleyebiliriz.